SKŁADNIKI :
200g mąki tortowej
180g cukru
150ml oleju
2 jajka
1 łyżeczka cynamonu
250g śmietany 18%
2 średnie jabłka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
LUKIER :
szklanka cukru pudru
3-4 łyżki wody
WYKONANIE :
Do miski wsyp mąkę,cukier,cynamon oraz proszek do pieczenia.
Do drugiego naczynia wbij jajka, wlej olej i śmietanę, dokładnie wymieszaj!!!
Mokre składniki dodaj do suchych,i mieszaj tak długo aż się połączą.
Jabłka umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę-dodaj do masy.
Formę do muffinek wyłóż papilotkami następnie najpełnij je do połowy powstałą masą.
Piecz w temperaturze 180' przez 25 minut.
Przed wyjęciem sprawdź wykałaczką czy ciasto jest upieczone z środku.
Jak ostygną -polej lukrem.
Smacznego! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz